20 Червня 2024
Новини

Волинянина судитимуть за продаж авто, завезені під виглядом допомоги для ЗСУ

Волинянина судитимуть за продаж авто, завезені під виглядом допомоги для ЗСУ

У Волинській області завершили досудове розслідування щодо місцевого мешканця, який завозив в Україну транспортні засоби під виглядом гуманітарної допомоги.

Про це інформує пресслужба Територіалього управління БЕБ у  Волинській області.

Слідством встановлено, що чоловік самостійно підшуковував автомобілі за кордоном та купував їх. Під час перетину митного кордону він  декларував авто як гуманітарну допомогу, використовуючи для цього реквізити благодійної організації. Надалі підозрюваний продавав транспортні засоби через інтернет-платформи.

Таким чином фігуранту вдалося завезти 7 іномарок. Їх загальна вартість становить близько 2 млн грн.

Під час обшуків детективи БЕБ вилучили 3 автомобілі на іноземній реєстрації та понад 5 тис.євро. На ці автівки та готівку накладено арешт.

Наразі волинянину повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 201-4 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Досудове розслідування за матеріалами Західного відділу з питань запобігання та виявлення корупції Міністерства оборони України здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у Волинській області. Оперативний супровід – працівники Управління детективів із стратегічного захисту економіки БЕБ. Процесуальне керівництво - прокурори Волинської обласної прокуратури.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, війна з Росією, збройні сили україни
В тему

Останні матеріали