12 Червня 2024
Новини

Речник Сил оборони півдня Плетенчук йде з посади

Речник Сил оборони півдня Плетенчук йде з посади

Відрядження до Сил оборони півдня як очільник Центру стратегічних комунікацій та спікер цього об’єднання закінчив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Плетенчук пояснив, що «так було сплановано від початку», і попросив «не шукати ніяких подвійних сенсів або зрадоньки».

«Свій функціонал в якості „кризового менеджера“ я виконав і повернувся до виконання обов’язків речника ВМС ЗС України», — розповів військовий.

За словами Плетенчука, за 45 діб у відрядженні до Сил оборони півдня він вийшов у 177 етерів, дав 15 брифінгів, 19 інтерв’ю та зробив кілька кадрових перестановок.

Нагадаємо, речника ВМС ЗСУ, командира 3 рангу Дмитра Плетенчука призначили начальником пресцентру Сил оборони півдня після звільнення Наталії Гуменюк.

Варто зауважити, що до того, як стати речником командування ВМС ЗСУ, Дмитро Плетенчук працював у пресслужбі миколаївського відділення «Правого сектору» (у 2014 році), служив пресофіцером 406 окремої артилерійської бригади (з 2016 по 2020 рік) та в Миколаївській ОВА (з лютого по листопад 2022 року).

Крім того, після деокупації Херсона в листопаді 2022 року він пів року був начальником пресслужби в Силах оборони міста, а саме тактичної групи «Грім».

У травні 2023 року став речником командування ВМС ЗСУ, а у квітні 2024-го його відрядили до Сил оборони півдня.

Має кілька освіт. Навчався в Луганській академії Міністерства внутрішніх справ за фахом «Юриспруденція», у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка — за фахом «Військова журналістика» та в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного — за фахом «Морально-психологічне забезпечення».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему