11 Червня 2024
Новини

Бійка між цивільними та працівниками ТЦК на Харківщині: що відомо

Бійка між цивільними та працівниками ТЦК на Харківщині: що відомо

У місті Мерефа на Харківщині сталася бійка між чоловіком у військовій формі та цивільним.

В обласному ТЦК заявили про «маніпулятивне перекручення інформації» щодо інциденту. На відео, яке поширили в мережі, видно чоловіка у військовій формі, який б’є іншого чоловіка, а також штовхає жінку, яка його захищає. Один із військових на відео тримає в руках предмет, схожий на тростину для ходьби.

У Харківському обласному ТЦК та СП розповіли, що інцидент трапився 10 червня в Мерефі на Харківщині, коли працівники військкомату попросили чоловіка показати військово-облікові документи, однак отримали відмову «у грубій формі».

Тоді вони запропонували дочекатись поліціянтів для подальшого з’ясування, проте інші цивільні — можливо, родичі чоловіка — почали лаятися та побили військових, зокрема били предметом, схожим на палицю. Унаслідок ударів один із них зазнав тілесних ушкоджень, за фактом яких порушили кримінальне провадження.

«Попередньо встановлено, що військовослужбовці, на яких було здійснено напад, намагалися спершу уникнути конфлікту, а потім були змушені захищатися. Саме ця частина конфлікту зафіксована на оприлюднених відео», — стверджують у ТЦК, тому повідомлення в мережі про побиття чоловіка своїми працівниками там назвали випадком «маніпулятивного перекручення інформації».

Крім того, за фактом інциденту призначили службову перевірку, а Нацполіція розпочала досудове розслідування. У ТЦК кажуть, що командування повністю сприяє роботі правоохоронних органів: «До завершення слідчих дій та відповідних судових рішень наполегливо просимо громадськість та представників ЗМІ уникати передчасних оцінок та коментарів».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, війна з Росією, військкомат, скандал
В тему