10 Червня 2024
Новини

У Польщі - вибух на збройовому заводі

У Польщі - вибух на збройовому заводі

У Свентокшиському воєводстві на польському збройовому заводі Mesko стався вибух.

Причини поки що невідомі. Внаслідок інциденту загинув працівник заводу. Про це пише RMF FM.

Президентка заводу Ельжбета Сренявська зазначила, що вибух стався у центрі ракетного палива, який був введений в експлуатацію кілька років тому.

На момент вибуху всередині були двоє людей. Один із працівників постраждав, його госпіталізували, ще один — 59-річний чоловік — загинув.

Пожежу, що виникла після вибуху, вже загасили. На місці події працює поліція, яка з’ясовує причини вибуху.

Окрім того, у Mesko оголосили про створення спеціальної комісії з розслідування обставин інциденту. На рівні Польської групи озброєнь також створили комісію, яка проведе розслідування, проаналізує причини вибуху, перевірить чинні безпекові процедури й надасть рекомендації щодо їх зміни, щоб гарантувати безпеку роботи.

Варто зауважити, підприємство почало працювати у 1924 році, спочатку воно діяло як Державна фабрика боєприпасів. Зараз підприємство в місті Скаржисько-Каменна виробляє зброю та боєприпаси різних калібрів.

Зокрема, Mesko пропонує переносні зенітно-ракетні комплекси Grom та Piorun, протитанковий ракетний комплекс «Спайк» та некеровану ракету NLPR-70.

Продукцію заводу використовують польські збройні сили та структури, відповідальні за державну безпеку. Також компанія є постачальником продукції для військ НАТО. Окрім того, у 2022 році Mesko підписало угоду про постачання Україні снарядів різного калібру.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: польща, вибух
В тему

Останні матеріали