27 Жовтня 2017
Новини

Яке сьогодні свято : 27 жовтня, п’ятниця

Яке сьогодні свято : 27 жовтня, п’ятниця

Чи вам доводилось стати рятувальником хоча б для когось? Якщо так, то можете цього дня приєднатися до святкування. Бо цієї п’ятниці привід для свята пов’язаний саме із ними!

День рятувальника

На щастя, рятувальників у нас багато. Вони не універсали: одні спеціалізуються на водних надзвичайних ситуаціях, інші – на повітряних (авіаційно-пошукові служби). Існує навіть служба пошуку і рятування туристів. Загалом, всіх причетних до справи порятунку інших сьогодні можемо щиро вітати!

Всесвітній день аудіовізуальної спадщини

Аж у далекому 1857 році було винайдено перший у світі пристрій звукозапису – фоноавтограф. За ним послідували грамофон, фонограф, патефон. Але все це відбулося так давно… А сьогодні маємо і фото, і відео, і аудіо, і безліч звукових носіїв, на котрих зберігаються записи з минулих літ. А всіх, хто пов’язав свою діяльність зі збереженням аудіовізуального надбання, варто привітати саме сьогодні!

Релігійні свята

Мучеників Назарiя, Гервасiя, Протасiя, Келсiя. Преподобної Параскеви Сербської. Преподобного Миколи-Святошi, князя Чернігівського, печерського чудотворця, в Ближнiх печерах. Мученика Сильвана, пресвiтера Газького.

Яхромської iкони Божої Матерi.

Піст: не споживаємо м’ясного, молочного, яєць.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали