21 Травня 2024
Новини

У Польщі арештували дев'ятьох підозрюваних, які працювали на користь рф

У Польщі арештували дев'ятьох підозрюваних, які працювали на користь рф

Дев'ять осіб, яких підозрюють у безпосередній участі в диверсійній діяльності на користь росії, затримали та заарештували польські спецслужби.

Про це глава польського уряду Дональд Туск заявляє в ефірі TVN24.

«Зараз у нас заарештовано дев’ятеро підозрюваних, яким висунуто обвинувачення у безпосередній участі в актах саботажу в Польщі на замовлення російських cпецслужб. Це стосується побиття, підпалу та замаху на підпал», - йдеться у його заяві.

Відповідаючи на запитання журналістів про диверсії в Польщі, Туск наголосив, що справа «дуже серйозна». Згідно з його словами, окрім Польщі, це стосується кількох європейських країн, зокрема Литви, Латвії та Естонії, схожі сигнали спостерігаються також у Швеції.

Керівник польського уряду зазначив, що Варшава у цій справі тісно співпрацює із союзниками та сусідніми країнами, і він задоволений ефективною роботою спецслужб.

Туск також заявив, що у вівторок, 21 травня, під час засідання уряду він повідомить про деталі створення комісії з розслідування російських впливів на польський політикум останніми роками. Він додав, що комісія не буде публічною, а працюватиме інтенсивно у закритому режимі.

Як відомо, спецслужби попередили, що росія почала готувати вибухи, підпали та пошкодження інфраструктури на території Європи.

Нагадаємо, контррозвідка СБУ запобігла чотирьом терактам у Києві, які мали відбутися 9 травня. Вибухівку хотіли залишити у гіпермаркетах та біля популярного столичного кафе.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, війна з Росією, росія
В тему