21 Травня 2024
Новини

«Податок на бездітність»: із Ради відкликають законопроєкт

«Податок на бездітність»: із Ради відкликають законопроєкт

З Верховної Ради відкликали законопроєкт №11264 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо створення передумов для покращення демографічної ситуації в Україні», який передбачає запровадження «податку на бездітність».

Про це повідомив його автор, народний депутат від «Слуги народу» Сергій Гривко.

«Шановні громадяни та друзі. Законопроект 11264 щодо поліпшення демографічної ситуації відкликаю. Ціную, хто висловився аргументовано і вибачаюсь перед тими у кого цей законопроект визвав негатив. Хоча досвід такий був в світі і приносив ефективність. Якщо суспільство проти навіть обговорити цю концепцію, то його відкликаю», – написав він.

До такого рішення нардеп дійшов, ймовірно, після обговорення з колегами по фракції. Максим Бужанський написав, що Гривка «попросили приділяти менше уваги сміливим ініціативам і більше ініціативам необхідним».

Нагадаємо, законопроєкт про «податок на бездітність» був зареєстрований у парламенті 16 травня. Гривко пропонував, щоб податок із різною ставкою сплачували усі фізичні особи – резиденти України віком від 21 до 58 років. Голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев одразу заявив, що шансів на ухвалення законопроєкту немає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: вру, війна з Росією
В тему

Останні матеріали