14 Травня 2024
Новини

Була в компанії нападників на таксиста: що відомо про дівчину, яка скаржилася на побиття військовим

Була в компанії нападників на таксиста: що відомо про дівчину, яка скаржилася на побиття військовим

Правоохоронці побачили публікацію про напад на 19-річну жительку Одеси та її побиття військовим ТЦК у соцмережах.

Слідчі відкрили провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України — умисне легке тілесне ушкодження. Про це повідомили в поліції Одеської області.

Утім сама потерпіла із заявою у правоохоронні органи не зверталася, на телефонні дзвінки дізнавача не відповідає і вдома не з’являється.

У поліції розповіли: лише за день до того, як дізналися про побиття дівчини, ввечері 12 травня, отримали повідомлення від місцевого таксиста про те, що на нього напали четверо людей та застосували проти нього газовий балончик дратівливої дії.

На виклик чоловіка виїхав екіпаж патрульної поліції. Компанію молодих людей, до якої входила дівчина та троє чоловіків, запросили до відділку поліції. Водій повідомив, що молодики напали на нього за те, що відмовив їм у поїздці, оскільки вони були з алкоголем та п’яні.

У поліції розповіли: у райвідділку дівчина поводилася агресивно, кидалась у бійку до поліцейських, розбила віконне скло на контрольно-пропускному пункті, на вимоги поліцейських припинити протиправні дії не реагувала.

Так, на неї склали кілька протоколів — за дрібне хуліганство та злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського. А також протокол про адмінзатримання. Ще на одного чоловіка склали протокол за появу п'яним у громадському місці.

Після цього правопорушників відпустили. А вже наступного дня поліція отримала повідомлення про побиття дівчини працівниками ТЦК та СП. За інформацією від органів здоров’я, їй спричинено закриту черепно-мозкову травму та забій грудної клітини.

Поліція зазначає, що наприкінці минулого року до суду скерували матеріали щодо дівчини за обвинуваченням (ч. 4 ст. 185 ККУ). А в березі цього року суд визнав її винною та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним строком 1 рік.

Нагадаємо, дівчина, яка представилась 19-річною Антоніною Токмаковою, заявила про побиття представником ТЦК в Одесі. У соцмережах вона написала, що того вечора була зі знайомими у відділку поліції, щоб писати заяву «щодо ситуації з таксистом».

«Буквально за пів години до цього таксист залив нас перцевим балоном в обличчя, бо розлютився на те, що сам не побачив кількість адрес поїздки (їх було 4)», — йдеться у дописі.

За її словами, після написання заяви правоохоронці не захотіли їх відпускати, а натомість покликали представників ТЦК. Дівчина, з її слів, зголосилась поїхати зі знайомим, яких мали автобусом перевезти в інше місце. Тоді, як зазначила дівчина, на неї напав чоловік у військовій формі та вдарив милицею.

Дівчина зазначила, що була у лікарні та зняла побої: накладені кілька швів забиття м’язів правого плеча та синці.

В Одеському ТЦК заявили, що розпочали службову перевірку щодо цього інциденту. Там зазначають, що в разі доведення провини працівників цієї установи, їх притягнуть до відповідальності згідно із чинним законодавством. Там також зазначили, що засуджують будь-які прояви насильства та співпрацюють із правоохоронними органами для встановлення реальних обставин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одеса, скандал
В тему