14 Травня 2024
Новини

Біля Часового Яру росіяни змінили тактику бойових дій

Біля Часового Яру росіяни змінили тактику бойових дій

Оскільки армія рф не залишає спроб захопити Часів Яр, то ситуація залишається складною.

Наразі окупанти почали змінювати тактику. Про це повідомив офіцер секції планування бригади «Рубіж» (Нацгвардія) Дмитро Кожубенко в ефірі телемарафону 14 травня.

«У лоб він уже не проводить масованих штурмів, він частіше намагається зайти із населених пунктів Іванівське та Богданівка. Але перейти канал у них не виходить, наші захисники мужньо відбивають усі їхні спроби. Противник не залишає спроб знищити, стерти з лиця землі цей населений пункт ФАБами та КАБами», – розповів Кожубенко.

Він додав, що фіксується дуже велика кількість застосування армійської авіації. Також ворог використовує у великій кількості FPV-дрони. А в районі Часового Яру рф використовує тактику малих штурмових груп.

«Це дає йому можливість приховати свої основні резерви перед штурмом для того, щоб ми не могли їх масовано уразити. І це дає їм можливість потайки підходити до наших позицій, використовуючи особливості місцевості або «зеленку», – сказав Кожубенко.

Він додав, що на напрямку Часового Яру росіяни зосередили свої одні з найпідготовленіших підрозділів, це десантні війська. Також там є підрозділи «Шторм-Z» та «Шторм-V», які укомплектовані з колишніх в'язнів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, війна з Росією
В тему