14 Травня 2024
Новини

На Сумщині окупанти можуть розпочати новий наступ

На Сумщині окупанти можуть розпочати новий наступ

Глава Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов очікує, що атаки в Харківській області «триватимуть ще три-чотири дні», після чого очікується, що окупанти зроблять наступ у напрямку Сум.

Про це він сказав в інтерв’ю New York Times. Глава ГУР зазначив, що метою росіян на північному сході було посіяти паніку та смуту в регіоні.

«На цей час наше завдання — стабілізувати лінію, а потім почати відкидати їх через кордон», — сказав Буданов. Він додав, що наплив українських резервів зумів «частково порушити плани» росіян.

Буданов вважає, що російські атаки на північному сході мають на меті розтягнути і без того незначні резерви українських солдатів і відвернути їх від боїв деінде. Саме це і відбувається зараз, визнав глава ГУР. За його словами, Сили оборони намагаються перекинути війська з інших ділянок лінії фронту, щоб зміцнити оборону на північному сході, але знайти особовий склад було важко.

«Усі наші сили або тут, або в Часовому Яру. Я використав усе, що у нас є. На жаль, у нас більше нікого в резерві немає», — сказав Буданов.

Він оцінив, що українські сили зможуть укріпити лінії та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів. Але він очікує, що росія розпочне нову атаку на Сумщині.

Нагадаємо, вранці 10 травня російські війська спробували прорвати лінію оборони на півночі Харківської області поблизу кордону з рф. Збройні сили України відбили атаки та продовжують захищати позиції в регіоні. Також туди спрямували резервні підрозділи.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко розповів, що на півночі Харківщини наступає понад 30-тисячне угруповання росіян. Всього на кордоні з українським регіоном зосереджені 50 тисяч окупантів.

Станом на вечір 13 травня, Сили оборони потіснили росіян на Харківщині, завдавши їм вогневого ураження. На північній околиці Вовчанська триває зачистка.

Паралельно із наступом росіяни посилили обстріли прикордонних громад Харківської області.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суми, війна з Росією
В тему