10 Травня 2024
Новини

На Волині за державну зраду судили працівницю «міністерства днр»

На Волині за державну зраду судили працівницю «міністерства днр»

24-річну жительку міста Волноваха Донецької області за підтримання публічного обвинувачення прокурорами Волинської обласної прокуратури суд визнав винною у державній зраді.

Про це інформує пресслужба обласної прокуратури.

Їй призначили покарання у виді 15 років позбавлення волі із позбавленням на три роки права обіймати посади у правоохоронних органах та посади, пов'язані з виконанням функцій представника влади,  а також із конфіскацією майна.

Окрім того, засуджену позбавили спеціального звання «старший лейтенант служби цивільного захисту».

За даними слідства, після окупації Волновахи російськими військами провідний інспектор відділу Волноваського районного управління ГУ ДСНС України у Донецькій області, підтримуючи проросійські ідеї, перейшла на бік ворога, зрадила Присязі особового складу органів і підрозділів цивільного захисту України та погодилася обійняти посаду інспектора в «государственном бюджетном учреждении «Пожарно-спасательный отряд г. Волноваха мчс днр».

Працюючи у псевдооргані, вона надавала окупантам допомогу у веденні підривної діяльності проти України та просувала ідеї проросійської спрямованості.

Окрім того, для подальшого встановлення у Волноваському районі Донецької області окупаційної влади, штучного створення у мешканців хибних уявлень про добрі наміри окупаційних військ та незворотного і стабільного існування на території влади рф та ідей «руского міра», «інспекторка» брала участь у агітаційних заходах та святкуваннях з нагоди російських свят.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, суд, прокуратура, донецьк, війна з Росією
В тему