10 Травня 2024
Новини

Поляки розпочали знову страйк на одному з прикордонних пунктів

Поляки розпочали знову страйк на одному з прикордонних пунктів

Перед пунктом пропуску «Долгобичув — Угринів» польські мітингувальники розпочали одноденний страйк для вантажівок.

Про це повідомила Державна митна служба. 

За інформацією польської сторони, страйк триватиме сьогодні, 10 травня, з 09:00 до 16:00 на вантажних напрямках. І на в'їзд, і на виїзд з України. Водночас на пасажирському напрямку автомобілі та автобуси переміщуватимуться  безперешкодно. 

Нагадаємо, наприкінці квітня польські фермери розблокували всі КПП на кордоні з Україною після тривалих блокувань руху вантажівок.

Водночас переговори між міністерствами та асоціаціями країн продовжуються й надалі. Зокрема, сторони домовилися щомісяця обмінюватися числами щодо транзиту сільськогосподарської продукції. 

Польські перевізники, а згодом і фермери почали блокувати рух українських вантажівок з осені 2023 року. Причиною страйку перевізників називали «надмірну конкуренцію» після ухвалення «транспортного безвізу» між Україною та країнами ЄС.

Польські фермери хотіли добитися пом'якшення європейського «зеленого курсу», а також отримувати більше субсидій, дотацій та компенсацій.

Через блокаду українська економіка зазнала вже мільярда євро збитків, економічні втрати Польщі ще більші. Окрім того, на території Польщі померли троє українських водіїв.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав фермерів припинити блокування, запевнивши, що уряд країни готовий і надалі надавати допомогу тим, хто зазнав втрат не зі своєї вини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, акція протесту, митниця
В тему