24 Квітня 2024
Новини

Нові фейки про Харків і Суми: що вигадали пропагандисти

Нові фейки про Харків і Суми: що вигадали пропагандисти

У соціальних мережах російські пропагандисти знову розганяють фейк про наступ на Харків та Суми.

Таким чином, ворог хоче викликати паніку в українців. З цією ж метою завдали удару по телевежі в Харкові. Про це повідомив Центр протидії дезінформації у Telegram.

Як повідомляється, росіяни активно поширюють повідомлення про створення угруповання військ «Північ», завдання якого нібито окупувати Харків та Суми.

«Удар по телевежі в Харкові – це також про паніку, про сигнал цифри, який спробують забити своїм ефіром. Так само і повідомлення про наступ – це залякування. Угруповання військ «Сєвєр» планується довести до 46 тисяч. Техніки – до 1000 одиниць. Цього недостатньо для наступу. Це угруповання наразі існуватиме для сковування частини наших військ», – пояснив керівник ЦПД, лейтенант Андрій Коваленко.

Він зазначив, що перша хвиля «пропаганди страху» провалилася – харків'яни не виїхали з міста. І тому зараз росіяни активізувалися перед травнем-червнем, але наступ ворога на Харків та Суми неможливий. За словами Коваленка, окупанти можуть лише імітувати якісь дії на кордоні та обстрілювати.

Пропагандисти розповсюджують фейкове відео з такими наративами в TikTok, а потім розганяють його через Viber та Telegram.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харків, суми, фейкові новини, війна з Росією
В тему

Останні матеріали