0 0000
Новини

Провал Apple: iPhone X спрощують і скорочують

Провал Apple: iPhone X спрощують і скорочують

Через проблеми з деякими компонентами iPhone X компанія Apple повідомила про двократне скорочення поставок «ювілейного айфона». Крім того, щоб вписатися в новий план, команді Тіма Кука довелося спростити виробництво за рахунок якості пристрою. На чому вирішив заощадити Apple?

Вихід «ювілейного» iPhone X запланований на 3 листопада, але вже зараз циркулюють чутки про те, що отримати довгоочікуваний гаджет до свят зможуть не всі. Крім того, компанія Apple вирішила свідомо піти на погіршення якості деяких деталей і функцій, щоб прискорити виробництво «десятки».

Раніше стало відомо, що поставки iPhone X будуть скорочені удвічі – до кінця 2017 замість запланованих 40 млн буде випущено всього 20 млн нових пристроїв.

Apple зіткнулася з великою виробничою проблемою – як в найкоротші терміни випустити такий технологічно-просунутий смартфон з інноваційними функціями у великих кількостях, щоб повністю задовольнити попит на iPhone X.

З чуток, компанія придумала вихід з цієї ситуації – заощадити і спростити. Стало відомо, що Apple повідомила своїх постачальників про зниження точності сканера обличчя, щоб прискорити його виробництво.

Деякі фахівці вважають, що цей трюк все одно не допоможе Apple задовольнити потреби всіх тих, хто готовий придбати iPhone X.

Аналітик Мін Чі Куо з KGI Securities передбачив появу 2 – 3 млн гаджетів в день старту продажів і 25 – 30 млн у святковий грудневий сезон. Раніше експерт стверджував, що Apple зможе зробити 40 млн iPhone X.

Для порівняння, минулого року в аналогічний період часу було продано 78 млн нових «айфонів».

Раніше з'явилася інформація про те, що початок продажів iPhone 8 не викликав ажіотаж, як в попередні роки, оскільки багато хто вирішив не поспішати і почекати релізу «старшого брата» iPhone X, який перевершує «вісімку» за характеристиками і має інший, «сучасніший» дизайн.

Однак знайшлися і ті, хто вирішив віддав перевагу iPhone 8 – наприклад, співзасновник Apple Стів Возняк, який заявив, що не довіряє «ювілейній» моделі.

При цьому Возняк посилається саме на проблеми зі сканером обличчя, який є одним з основних відмінностей «вісімки» від «десятки».

Інженер висловив скепсис щодо того, що Face ID буде працювати «як треба», тому заявив, що дочекається перших відгуків споживачів і вже точно не побіжить за iPhone X в перший день продажів.

Компанія Тіма Кука відома своєю вимогливістю і увагою до деталей. Рішення Apple спростити сканер обличчя Face ID доводить той факт, що з кожним роком стає все важче і важче дивувати своїх шанувальників новими технологіями, при цьому не затримуючи виробництво і відправку гаджетів.

Раніше Apple вже стикалася з подібними проблемами, але вони, в основному, стосувалися менш популярних, ніж iPhone, годинників Apple Watch або різних колірних рішень смартфонів – популярніші моделі розкуповували швидше, що призводило до їх тимчасового дефіциту. Цього року явно не врахували виробничі тонкощі і не змогли вписати їх в жорсткі рамки виходу.

Постачальникам надали занадто короткий термін для того, що перебудувати виробництво з iPhone 8 на наступну модель, між релізами яких має пройти всього півтора місяці.

Жертвою такого «агресивного» плану став сканер обличчя Face ID, з яким з самого початку виникли проблеми – на офіційній презентації датчик не спрацював, і спікер Apple не зміг розблокувати iPhone X з першого разу. Пізніше з'явилася версія про те, що новий гаджет «бачив» занадто облич працівників сцени перед початком заходу, що завадило йому відразу «відрізнити» власника.

Поки достеменно невідомо, наскільки скорочення ресурсів позначиться на якості розпізнавання обличчя. З огляду на той факт, що точність Face ID у 20 разів перевищує сканер відбитку пальців Touch ID, швидше за все ця система все одно виявиться досконалішою і якіснішою за попередній датчик.

Експерти прогнозують відновлення балансу попиту і пропозиції тільки до початку 2018 року, а це означає, що незважаючи на всі зусилля відданої фанатської бази, Apple ризикує програти своїй власній статистиці продажів за даними минулого року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали