0 0000
Новини

Спецназ взяв штурмом не ту квартиру

Спецназ взяв штурмом не ту квартиру

Бійці спецпідрозділу французької поліції RAID помилково увірвалися в квартиру по сусідству з тією, в якій перебувала розшукувана ними людина.

Подружня пара з півторарічною донькою з комуни Ам поблизу Лілля, чиї справжні імена не розкриваються, стали жертвами помилки спецназівців. «Я почула шум за дверима і подивилася у вічко, але нічого не побачила», – розповіла жінка. Вона зробила крок назад, але в цей момент двері вибило підривним зарядом.

Жінка встигла закрити дочці вуха, так що та не постраждала від вибуху світло-шумової гранати, яку спецназівці кинули перед тим, як увірватися у квартиру. Главу сім'ї вони витягли з ліжка, поставили на коліна і закували в наручники.

На те, щоб усвідомити свою помилку, у правоохоронців пішло кілька хвилин, після чого вони попрямували штурмувати сусідню квартиру, де знаходився підозрюваний.

Пізніше в поліції вибачилися перед сімейством і пообіцяли відремонтувати двері. У керівництві спецслужби інцидент пояснили тим, що раніше на балконі одного з багатоквартирних будинків помітили людину зі снайперською гвинтівкою. Спецназівці RAID вирушили на затримання негайно, при цьому орієнтувалися по фотографії, знятій крупним планом, через що розрізнити деталі не вдалося.

Постраждалі, однак, планують вимагати у правоохоронців компенсації за моральну шкоду. «RAID – це ж еліта. Як вони могли помилитися дверима?» – дивуються члени сім'ї.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему