18 Квітня 2024
Новини

Що ГУР вдалося знищити у Джанкої

Що ГУР вдалося знищити у Джанкої
У Джанкої, що в окупованому Криму, внаслідок удару по аеродрому, де базуються російські війська, вдалося знищити або критично пошкодити низку техніки.

Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони.

За даними розвідників, знищено або пошкоджено:

  • 4 пускові установки ЗРК С-400;
  • 3 радіолокаційні станції;
  • пункт управління засобами ППО;
  • апаратуру спостереження за повітряним простором «Фундамент-М».

Наразі розвідники ще уточнюють кількість уражених або знищених об’єктів авіації рф та чисельність втрат серед особового складу російської окупаційної армії.

Зазначимо, напередодні місцевий ресурс «Крымский ветер» також повідомляв про знищення пускових установок С-300/С-400 та радіолокаційної станції у Джанкої. Окрім того, там стверджували про 30 вбитих російських окупантів та близько 80 поранених. Утім, ці дані офіційно не підтверджували.

Нагадаємо, в ніч проти 17 квітня в місті Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму пролунали вибухи на військовому аеродромі «Джанкой». Там, за даними ЗМІ, дислокується 39 гелікоптерний полк 27 змішаної авіаційної дивізії 4 командування військово-повітряних сил рф та ППО Південного військового округу, а також три авіаційні ескадрильї.

Зранку 17 квітня так званий міністр транспорту окупованого Криму заявив про тимчасове обмеження руху автомобілів на ділянці автомобільної дороги: кордон з Херсонською областю — Джанкой — Феодосія від міста Джанкой до села Побєдне Джанкойського району.

Утім, про причини такого обмеження руху він не зазначав. Так само головні російські ставленики в Криму не повідомляли ні про вибухи в районі міста Джанкой, ні про їхні причини.

Начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в етері «Радіо Свобода» фактично підтвердила операцію українських військових в окупованому Криму.

А ввечері 17 квітня про удари в Джанкої говорив президент Володимир Зеленський: «Окупант повинен втрачати, і кожна їхня втрата — це сила України».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, війна з Росією
В тему