11 Квітня 2024
Новини

У Харкові - обшуки у керівника антикорупційного центру

У Харкові - обшуки у керівника антикорупційного центру
У керівника громадської організації «Харківський антикорупційний центр» Дмитра Булаха правоохоронці з Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України провели обшуки.

Це hromadske підтвердили в ДБР. У самому центрі повідомили, що ДБР та оперативники СБУ прийшли 10 квітня з ухвалою суду про проведення обшуків. Вони з'явилися за місцем проживання та вимагали надати відомості, пов'язані з проходженням військової служби Булаха. Той зараз є військовослужбовцем Нацгвардії.

«Так, не у командування військової частини, а саме вдома. Сприймаємо це як продовження кампанії тиску на представників громадського сектору України», — заявили у центрі.

Булах розповів, що влітку 2022 року йому вручили повістку працівники ТЦК у супроводі двох працівників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції. За його словами, це сталося після того, як за ним їздила машина на номерах прикриття. Булах заявив, що на той час хворів, а мобілізувався сам пізніше, після лютого 2023 року.

Він додав, що восени 2023 року також помітив за собою «хвости».

«Близько десятка різних машин на оперативних номерах "вигулькували" за різними адресами, де він з'являвся», — заявили у центрі.

У коментарі «Українській правді» в ДБР повідомили, що їхні працівники за матеріалами СБУ відкрили кримінальне провадження за фактом можливих зловживань під час зарахування на службу військовослужбовців.

У межах цього розслідування працівники ДБР з’ясовують можливе перевищення повноважень командуванням однієї з військових частин Нацгвардії, яка дислокується на Харківщині.

У ДБР стверджують, що 10 квітня проводили слідчі дії й за місцем проживання одного з фігурантів, і у військовій частині. Там також наголошують, що провадження, відкрите за матеріалами СБУ ще у серпні 2023 року, жодним чином не стосується діяльності ГО. А «всі процесуальні дії відбуваються виключно в межах закону і будь-які спекуляції на такій темі не є доречними».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дбр, сбу, харків
В тему