11 Квітня 2024
Новини

На Київщині ракетний удар повністю зруйнував Трипільську ТЕС

На Київщині ракетний удар повністю зруйнував Трипільську ТЕС
На Київщині в ніч проти 11 квітня атаки російських військ повністю зруйнували Трипільську теплоелектростанцію.

Про це заявив голова наглядової ради «Центренерго» Андрій Гота у коментарі «Інтерфакс-Україна».

Унаслідок влучань почалася масштабна пожежа в турбінному цеху. Наразі на підприємстві ведуться роботи з локалізації вогню. Усі працівники, які були на зміні під час обстрілів, живі.

Міський голова міста Українка на Київщині Олександр Туренко закликав місцевих мешканців «щільно зачинити вікна у своїх будинках, щоб не дихати шкідливими продуктами горіння». Згодом він відредагував пост, залишивши лише заклик зарядити пристрої та зробити запаси води.

Нагадаємо, вночі 11 квітня росія запустила по Україні 42 ракети та 40 безпілотників. Силам ППО вдалося збити 18 ракет та 39 «шахедів». Окупанти атакували об’єкти генерації та системи передачі електроенергії в Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях. Під обстрілом опинилися, зокрема, дві теплоелектростанції ДТЕК.

На Київщині триває гасіння пожежі на об’єкті критичної інфраструктури. На Львівщині росіяни поцілили в газорозподільчу інфраструктуру та електропідстанцію. А на Одещині уламки збитих «шахедів» спричинили займання на території енергетичного об'єкта. Про постраждалих не повідомляється.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, війна з Росією, електроенергія
В тему