26 Березня 2024
Новини

На Полтавщині диверсанти хотіли підірвати залізницю

На Полтавщині диверсанти хотіли підірвати залізницю
На Полтавщині двох чоловіків, які хотіли підірвати ділянку залізничної лінії, що сполучає центральні та східні регіони України, затримали на гарячому.

Про це повідомили СБУ та Офіс генпрокурора.

За даними слідства, підозрювані на виконання завдання фсб росії заклали вибухівку під залізничну релейну шафу ліній електропередачі біля залізничних колій в одному з міст Полтавської області.

Затримані планували підірвати саморобний вибуховий пристрій дистанційно, за допомогою пульта. Але не встигли цього зробити — їх затримали співробітники СБУ просто на місці події.

За даними слідства, у разі підриву окупанти сподівались порушити логістичні шляхи постачання зброї, боєприпасів та пального для ЗСУ.

Затримані — громадяни України з Київської та Харківської областей. У них вилучили мобільні телефони, з яких вони координували дії зі своїм російським куратором. Особу цього кадрового співробітника 5-ї служби фсб вже встановили.

Як зазначає СБУ, куратор дав завдання вчинити диверсію на залізниці у період масованих повітряних атак на об’єкти критичної інфраструктури України 21–22 березня.

Обом затриманим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України — диверсія, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб. Чоловіки перебувають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: полтава, війна з Росією
В тему

Останні матеріали