26 Березня 2024
Новини

Поляки продовжують блокаду трьох пунктів пропуску: що відомо

Поляки продовжують блокаду трьох пунктів пропуску: що відомо

По трьох пунктах пропуску польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок, пропускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину в обох напрямках, або й взагалі обмежуючи рух.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко в коментарі "Українській правді".

"Станом на 26 березня блокування здійснюється на напрямку пунктів пропуску "Ягодин", "Рава-Руська" та "Угринів". Польські протестувальники взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі через "Ягодин" та ПП "Рава-Руська". На цих напрямках за останній період фіксуються нульові показники перетину кордону вантажівками на виїзд з України.

Також через "Ягодин" вони пропускають на виїзд з Польщі вкрай малу кількість вантажівок за добу. За минулий день таких було 60, а днем раніше - 90. При тому, що це найбільший інфраструктурний напрямок для перетину кордону вантажними автомобілями.

Через "Угринів", за інформацією від польської сторони, протестувальники зазначали, що з 25 березня пропускатимуть в бік України 3 вантажівки на 4 години, а в бік Польщі по одній вантажівці на добу.

Станом на ранок вівторка на цих 3 напрямках в чергах на території Польщі загалом перебуває 300 вантажівок, найбільше навпроти пункту пропуску "Ягодин" - 200", - зазначив Демченко.

Щодо пасажирського транспорту він зазначив, що легкові автівки і автобуси скрізь вільно перетинають кордон, для цієї категорії транспорту по той бік кордону рух не обмежується.

Раніше польські фермери припинили блокувати рух вантажівкам по пунктах пропуску "Краківець", "Шегині" та "Устилуг", де також до цього обмежували проїзд для вантажівок. Рух вантажних транспортних засобів по цих напрямках зараз відбувається інтенсивний: як на виїзд з України так і на в’їзд. Черги на території Польщі ще зберігаються – на напрямку "Краківця" - 700 вантажівок, "Шегині" - 420. Однак при тій інтенсивності руху, що є зараз, водіям не доводиться тижнями стояти в чергах, зазначив офіцер.

Також речник ДПСУ додав, що на інших ділянках кордону фіксується зменшення черг. Навпроти "Ужгороду" на території Словаччини черга станом на ранок практично відсутня, лише 20 вантажівок. Навпроти пункту пропуску "Тиса" на території Угорщини – 350 вантажівок, навпроти пункту пропуску "Порубне" на території Румунії – 160.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, акція протесту
В тему

Останні матеріали