0 0000
Новини

Експерт: «Навколо Саакашвілі залишають випалене поле»

Експерт: «Навколо Саакашвілі залишають випалене поле»

Заява Юрія Луценка про фінансування протестів «Руху нових сил» Михайла Саакашвілі з-за кордону, а також підготовку силового перевороту соратниками екс-президента Грузії – частина стратегії влади, спрямованої на витіснення оточення Саакашвілі з активного політичного життя в Україні. Про це сказав політолог Олексій Якубін.

«Думаю, самому Саакашвілі особисто навряд чи щось загрожує – принаймні, поки що. На нього впливатимуть за допомогою оточення: окремих близьких до нього осіб вивозять до Грузії, частина з них – під кримінальними справами», – сказав Якубін, нагадавши, що США натякнули устами спецпредставника по вирішенню конфлікту на Донбасі Курта Волкера про необхідність дозволити Саакашвілі захиститися в судовому порядку (мова про перетин кордону).

При цьому, за словами експерта, метою можуть бути як члени «грузинської команди реформаторів», що приїхали в Україну разом з екс-президентом (у владі, зокрема, залишився заступник голови НАБУ Гізо Углава, а також заступник міністра юстиції Гія Гецадзе), так і політики, які приєдналися до протесту чи організовували акції партій, зокрема, Самопоміч, Батьківщина, Громадська позиція.

«При цьому щодо Самопомочі у владі є консенсус – вона голосувала за медреформу, проте до неї є претензії з приводу роботи з Ігорем Коломойським – їй ще виставлять векселі, наприклад, за блокаду Донбасу, – уточнив Якубін. – А ось депутатам-єврооптимістам ( Сергій Лещенко, Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Віктор Чумак), а також деяким «свободівцям» (Юрій Левченко, Андрій Іллєнко) поки що нічого не загрожує – їх будуть намагатися «збити" інформаційно».

На думку експерта, боротьба з ними буде полягати в інформатаках – частково вони вже почалися, коли стало відомо про придбання Сергієм Лещенком житла в центрі Києва або про російські корені Юрія Левченка.

«До санкцій в Раді влада поки не готова. Але глобально її мета – показати соратникам Саакашвілі, що не варто підтримувати «збитого льотчика», щоб потім не втратити майбутнє в українській політиці», – резюмував експерт.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему