20 Березня 2024
Новини

Зрадник коригував авіаудари по Харкову «в обхід» ППО

Зрадник коригував авіаудари по Харкову «в обхід» ППО

Затримали зрадника, який у перші дні повномасштабної війни коригував авіаудари по Харкову «в обхід» ППО.

Зловмисник розвідував місця базування та переміщення українських військ, які вели бої за обласний центр. Найбільше його цікавили локації вогневих позицій комплексів протиповітряної оборони ЗСУ, - інформують в СБУ.

Така інформація була особливо цінною для окупантів. Це дозволяло російським бомбардувальникам завдавати удари по місту в обхід ППО. Напередодні звільнення регіону фігурант «заліг на дно» – призупинив контакти з російською розвідкою та майже не виходив із власного будинку на околицях обласного центру.

Втім, співробітники СБУ системно йшли «по сліду» зловмисника і затримали його у помешканні, де він перераховувався.

За даними слідства, ворожим агентом виявився місцевий житель, який був завербований воєнною розвідкою рф ще до початку повномасштабної агресії проти України. Його близька родичка - одна із командирів російського диверсійно-розвідувального загону «Ірбіс», яка використовує позивний «Багіра».

Саме вона була «зв’язковою» фігуранта.

Отриману від свого родича інформацію «Багіра» передавала кадровому співробітнику російської розвідки для планування бойових операцій на східному фронті.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили ворожому агенту з Харківщини про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, війна з Росією, сбу
В тему

Останні матеріали