20 Березня 2024
Новини

росії не вдасться замаскувати кораблі в Чорному морі - розвідка

росії не вдасться замаскувати кораблі в Чорному морі - розвідка

Навряд принесуть результати та знизять втрати флоту методи маскування російських військових кораблів у Чорному морі.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії, - пише РБК-Україна.

Як зазначається у зведенні, російська військова доктрина приділяє велику увагу використанню методів маскування та обману для підвищення живучості військових сил, а також приховування їх оперативних намірів. Відсутність ефективного застосування маскування була однією з ключових оперативних невдач росії на ранніх етапах вторгнення в Україну.

За даними британської розвідки, російські сили, швидше за все, докладають зусиль для вдосконалення методів маскування для пом'якшення важких втрат, завданих за останні два роки як Чорноморським флотом, так і Повітряно-космічними силами.

На російських авіабазах маскування включає імітацію макетів літаків і шин на крилах літаків. За даними, на дев'яти російських авіабазах також намальовані силуети планерів. Кораблі Чорноморського флоту мають чорне забарвлення на носі та кормі, що, ймовірно, робить їх військові кораблі меншою і менш привабливою метою. На сторонах причалів також намальовані силуети суден, ймовірно, щоб спантеличити українських операторів безпілотних літальних апаратів, йдеться в повідомленні.

"Незважаючи на ці спроби приховування, російські літаки, як і раніше, вразливі в повітрі, а російські кораблі, як і раніше, вразливі під час операцій у Чорному морі. Навряд чи застосування методів маскування призведе до суттєвого зниження втрат", - відзначають у Міноборони Британії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: чорне море, війна з Росією, великобританія
В тему

Останні матеріали