19 Березня 2024
Новини

росіяни на лівому березі Дніпра активізують «мобілізацію»: як це відбувається

росіяни на лівому березі Дніпра активізують «мобілізацію»: як це відбувається
На лівому березі Дніпра під виглядом «виборів» росіяни збирали інформацію про людей, аби їх потім «мобілізувати».

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк в етері телемарафону «Єдині новини».

«Це передбачають і голови місцевих адміністрацій, і представники руху спротиву. Окупанти зібрали максимальний перелік людей, зокрема чоловічої статі, які підходять за віком і можуть бути мобілізовані», — сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що зараз також посилюються подворові обходи, перевірка населення та формування нових загонів «територіальної оборони», з яких потім формується резерв передової. Крім того, Гуменюк підкреслила, що під час виборів на ТОТ окупанти не припиняли потужного тиску на цивільних й змушували озброєних людей роботи подворові обходи.

«Якщо люди не йшли на виборчу ділянку представники колаборантів брали урни, ходили по домівках і збирали голоси», — додала вона.

Нагадаємо, вибори президента росії відбувалися протягом 15-17 березня. «Голосування», зокрема, проводили на тимчасово окупованих територіях України. 

Вранці 18 березня центральна виборча комісія росії обробила 100% бюлетенів на виборах президента країни. Результати свідчили про перемогу чинного президента рф володимира путіна.

Пізніше очільник Луганської ОВА Артем Лисогор заявив, що на окупованій частині Луганської області росіяни відзвітували про таку кількість «голосів» під час псевдовиборів президента рф, яка перевищує чисельність населення на тих територіях.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему

Останні матеріали