12 Березня 2024
Новини

Блокування українських автобусів на кордоні в Польщі назвали «неправдою»

Блокування українських автобусів на кордоні в Польщі назвали «неправдою»
У Польщі заперечили зупинку та блокування руху пасажирських автобусів на кордоні з Україною фермерами і поліціянтами.

Про це PAP повідомили в поліції та МВС Польщі, - пише hromadske.

Речниця головного коменданта польської поліції Катажина Новак назвала інформацію про те, що протестувальники або поліціянти зупиняють автобуси з пасажирами, «неправдою».

«Ми як поліція абсолютно не контролюємо ані гуманітарну, ані військову, ані медичну допомогу, ані автобуси з людьми. Вони проїжджають спокійно», — пояснила вона.

Так само інформацію про зупинку автобусів заперечила речниця Міністерства внутрішніх справ Польщі Пауліна Клімек.

«Допомога та автобуси з цивільними проходять через кордон з Україною без проблем», — заявила вона.

Тим часом консул Генерального консульства України в Любліні Сергій Царук з’їздив до пункту пропуску «Дорогуськ — Ягодин», де відбуваються протести польських фермерів, повідомляється на сторінці дипломатичного представництва. Під час зустрічі з представниками місцевої поліції та протестувальниками консул наголосив, що затримувати рух пасажирських автобусів — «неприпустимо».

У розмові з Царуком поліція теж заперечила навмисне блокування пасажирських автобусів.

У Генконсульстві пояснили, що сповільнення руху може бути спричинене технічними моментами, пов?язаними з проходженням через коридор протестувальників інших транспортних засобів. Саме тому автобуси можуть очікувати в черзі пів години.

Також Царук під час перебування на контрольному пункті пересвідчився, що один пасажирський автобус безперешкодно проїхав у напрямку України.

А втім, Генконсульство України в Любліні звернулося з офіційним листом до коменданта поліції Люблінського воєводства з проханням забезпечити надалі безперешкодний рух автобусів у місцях проведення протестів.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Олександр Кубраков 11 березня повідомив, що польські протестувальники та поліція почали зупиняти пасажирські автобуси, які їдуть із Польщі й у Польщу. За його словами, пасажирів тримають на кордоні без жодних пояснень.

Посол України у Польщі Василь Зварич повідомив, що блокування руху пасажирського транспорту відбувається перед пунктом пропуску «Ягодин — Дорогуськ».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, Україна, економіка, митниця, акція протесту, громадський транспорт
В тему

Останні матеріали