8 Березня 2024
Новини

«Я казав путіну дуже прості речі: Ми не відійдемо», - Байден

«Я казав путіну дуже прості речі: Ми не відійдемо», - Байден

Президент США Джо Байден у зверненні "Про стан справ у державі" згадав про необхідність допомоги Україні.

Про це пише УП з посиланням на звернення Байдена.

  • "Україна може зупинити путіна, якщо ми будемо разом з Україною, і надамо Україні необхідну зброю".
  • "Допомога Україні блокується тими, хто хоче відійти від світового лідерства".
  • "Ми не можемо відійти і поставити під удар всю Європу".
  • "Я казав путіну дуже прості речі: Ми не відійдемо".
  • "Зараз, як я вже говорив раніше, і я маю на увазі це в буквальному сенсі, історія спостерігає за нами. Історія спостерігає за Палатою представників".

Байден посилив заклики до Сполучених Штатів продовжувати надавати допомогу Україні, заявивши, що свобода і демократія перебувають під загрозою "як вдома, так і за кордоном".

Він сказав, що мета його промови – "розбудити Конгрес і попередити американський народ" про те, що демократія під загрозою.

"Якщо хтось тут думає, що путін зупиниться на Україні, я запевняю вас, що він не зупиниться. Ми мусимо відповісти на виклик путіна", - сказав президент США.

Він повторив, що Україна просить про військову допомогу і зброю, щоб дати відсіч росії, а не про американський персонал.

"Вони не просять американських солдатів. Насправді, американські солдати не воюють в Україні. І я сповнений рішучості, щоб так і залишилося", - додав він.

Також  Байден розкритикував попередні коментарі колишнього президента Дональда Трампа (не називаючи його імені), який сказав путіну "робити, що тобі заманеться".

Нагадаємо, за даними ЗМІ, адміністрація Байдена вивчає можливість виділити близько 200 мільйонів доларів з фінансування армії Сполучених Штатів для надання підтримки Україні.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон після зустрічі з іншими лідерами Конгресу й президентом Джо Байденом у Білому домі 27 лютого заявив, що й далі вважає пріоритетом вирішення питання захисту кордону.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, сша, Джо Байден
В тему

Останні матеріали