8 Березня 2024
Новини

У Києві псевдоволонтерка збирала гроші ЗСУ, а витрачала їх на наркотики

У Києві псевдоволонтерка збирала гроші ЗСУ, а витрачала їх на наркотики
У Києві 26-річна псевдоволонтерка видурила у громадян 1,2 мільйона гривень, їй повідомили про підозру у вчиненні шахрайства.

Про це інформують у пресслужбі поліції Києва.

За даними поліції, дівчина казала, що збирає гроші на лікування тяжко поранених військових, придбання автівок для Збройних сил України тощо. Однак усі отримані кошти дівчина привласнила та витрачала на онлайн-казино або наркотичні засоби.

Під час розслідування співробітники Солом’янського управління поліції встановили, що для збору коштів дівчина використовувала фейкові акаунти в соцмережах. На них вона робила оголошення про термінові збори грошей на благодійність.

За даними поліції, підозрювана привласнила 1,2 мільйона гривень. Слідчі встановили трьох постраждалих від її дій. Хоча припускають, що їхня кількість може бути «значно більша». Під час обшуків у квартирі дівчини знайшли речові докази протиправної діяльності — мобільний телефон і сім-карти.

Слідчі повідомили фігурантці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України — шахрайство, вчинене повторно. За цією статтею підозрюваній загрожує до 3 років позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, війна з Росією, шахрайство
В тему