7 Березня 2024
Новини

«Наше завдання — стабілізувати лінію фронту, максимально знищити [ворога], — Павлюк

«Наше завдання — стабілізувати лінію фронту, максимально знищити [ворога], — Павлюк
У 2024 році захисники прагнуть створити ударне угруповання та провести контрударні дії.

Про це командувач сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк повідомив в етері телемаратону «Єдині новини».

Командувач розповів, що нині ситуація на полі бою важка, але контрольована. За його словами, окупанти намагаються захопити якомога більше територій до виборів президента в рф, тому «на штурм кидається все, що можливо і неможливо».

Згідно з перехопленнями, росія відправляє на фронт без підготовки тих, кого нещодавно мобілізували. Їм проводять лише маленький інструктаж. Як зауважив Павлюк, це роблять для того, щоб перехопити ініціативу. 

«Наше завдання — стабілізувати лінію фронту, максимально знищити [ворога] та максимально зробити перегрупування для виводу частин, які вже потребують доукомплектування й відновлення, на полігони, щоб створити ударне угруповання і цього року провести контрударні дії. Нам це вдається, ситуація стабілізується», — заявив командувач.

Він зауважив, що нині залишилося кілька гарячих напрямків, де противник максимально зосереджує свої сили, — Авдіївка, напрямок Часового Яру та напрямок села Терни в бік Лимана. Там щоденно відбуваються важкі бої, але українські захисники «тримаються досить упевнено — втрати противника величезні», розповів Павлюк.  

«Я думаю, що ми стабілізуємо ситуацію найближчим часом і зробимо все для того, щоб підготувати війська, аби перейти до активніших дій та перехопити ініціативу», — наголосив очільник Сухопутних військ. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, збройні сили україни
В тему