6 Березня 2024
Новини

Захисники знищили 38 із 42 «шахедів», якими росія атакувала Україну

Захисники знищили 38 із 42 «шахедів», якими росія атакувала Україну
 Українська протиповітряна оборона в ніч проти 6 березня знищила 38 ударних безпілотників типу Shahed, якими окупанти намагалися атакувати Україну.

Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ. Також росіяни запустили 5 керованих ракет С-300 з тимчасово окупованої території Донецької області.

Водночас 42 «шахедами» російські військові вдарили із чотирьох напрямків — мису Чауда та Балаклави, що в тимчасово окупованому Криму, а також із Курської області та Приморсько-Ахтарська у рф.

Безпілотники збили в межах Дніпропетровської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Харківської, Вінницької та Сумської областей.

До відбиття повітряного нападу залучили зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України та засоби радіоелектронної боротьби.

До слова, у Сумській обласній військовій адміністрації повідомили про атаку «шахедів», унаслідок якої є влучання на території міста Суми. Зокрема, їх зафіксували в різних частинах міста. Також через атаку є постраждалі, яким надають медичну допомогу.

Інші наслідки авіаційних ударів наразі уточнюють. На місцях працюють усі аварійно-рятувальні служби, запевнили в ОВА.

Також російські безпілотники влучили по цивільній інфраструктурі в селі Мартове, що на Харківщині, повідомили в місцевій обласній прокуратурі. Там пошкоджено будівлі дитячого садка та ліцею, однак минулося без постраждалих. Правоохоронці виявили та зібрали уламки чотирьох російських БпЛА. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему