6 Березня 2024
Новини

У Львові провідник потяга не впустив жінок у вагон, бо «першим має зайти чоловік»

У Львові провідник потяга не впустив жінок у вагон, бо «першим має зайти чоловік»

У Львові розпочати посадку жінок, серед яких була військова, відмовився провідник потяга Львів — Запоріжжя 5 березня, бо« першим до вагона має зайти пасажир чоловічої статі».

В «Укрзалізниці» перепросили за дії свого працівника. Про це повідомила військовослужбовиця та письменниця Ірина Бобик.

За її словами, чоловіка-пасажира не було, тому жінки чекали на пероні. Ірина запевняє, що намагалася розв'язати ситуацію мирно, проте провідник не реагував. 

«Лише мої аргументи, що я чинна військовослужбовиця, подіяли, і він зрештою пропустив нас у вагон. Я, звісно, розумію, що ситуація не кінець світу. Але я за те воюю, щоб у тилу мене змушували себе відчути недолюдиною на догоду магічному мисленню і давнім забобонам?» — наголосила військова. 

Вчинок провідника вона назвала проявом сексизму. 

У коментарях до допису «Укрзалізниця» перепросила й запевнила, що компанія дотримується принципу рівноправності пасажирів, а також працює над підвищенням кваліфікації провідників. Там пообіцяли привернути увагу працівників до поточної ситуації та провести «процес перевиховання». 

«Ми не забобонні й серйозно ставимося до [цього] випадку і зобов'язуємося ретельно розглянути цю ситуацію та вжити необхідних заходів», — заявили в «Укрзалізниці». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, укрзалізниця
В тему

Останні матеріали