5 Березня 2024
Новини

Заборона упц мп: комітет Ради підтримав законопроєкт

Заборона упц мп: комітет Ради підтримав законопроєкт

Законопроєкт щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, пов'язаних з країною-агресором до другого читання рекомендував парламентський комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Про це в коментарі РБК-Україна сказала заступниця голови комітету Євгенія Кравчук.

Як вона розповіла, комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики закінчив розгляд правок другого читання до законопроекту №8371 про заборону в Україні релігійних організацій, пов'язаних з країною-агресором.

Додамо, своєю чергою народний депутат Володимир В'ятрович на сторінці у Facebook написав, що текст законопроєкту "став значно сильнішим порівняно з підтриманим за основу урядовим варіантом".

"російська православна церква має бути заборонена законом, а діяльність усіх релігійних організацій, які є афілійованими з нею, буде припинятися за чіткою процедурою, яка включатиме дослідження, припис про виконання закону і судову заборону", - зазначив В'ятрович.

За його словами, рпц й афілійовані з нею структури не зможуть використовувати державне і комунальне майно, а перехід громад до української помісної православної церкви буде значно спрощено.

"Тепер - рішення за Верховною Радою", - додав нардеп.

Нагадаємо, що цей законопроект, основною метою якого є обмеження діяльності в Україні упц московського патріархату, було прийнято парламентом у першому читанні 19 жовтня минулого року, згодом до нього було подано понад тисячу правок.

Цей крок наближає Україну до офіційної заборони церков упц мп, зв'язок яких з країною-агресоркою вже доведений перевірками СБУ та гучними викриттями завербованих священнослужителів.

Додамо, що в країні час від часу правоохоронці проводять перевірки у святинях, де московський патріархат просуває наративи РФ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: упц мп, вру
В тему