4 Березня 2024
Новини

В Україні хочуть скоротити кількість міністерств

В  Україні хочуть скоротити кількість міністерств
В українському уряді на третину хочуть скоротити кількість міністерств.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на пресконференції 4 березня, - пише hromadske.

«Хочемо скоротити кількість міністерств на третину, скоротити кількість державних службовців. Ми вже почали це робити. І в цьому році скорочено 20 тисяч державних вакансій», — сказав прем'єр.

Він повідомив, що в уряді вже працюють над створенням «потужного центру уряду». Там мають зосередитися всі допоміжні адміністративні функції: відповідна юридична підтримка, робота Кабміну в кадровій, бухгалтерсько-фінансовій сфері.

Шмигаль пояснив, що міністерства мають мати невелику кількість дуже якісних, кваліфікованих спеціалістів, які формуватимуть державну політику. А центр уряду має якісно і швидко готувати документи, необхідні для міністерства.

«Працюємо над запровадженням сучасної системи управління людськими ресурсами у державних органах. Уже є пілотні системи, де ця система працює. Ми також працюємо над запровадженням так званої "Дії для держслужбовців". Це цифровізація через певну гейміфікацію роботи у держорганах», — сказав прем'єр.

Нагадаємо, на початку лютого президент Володимир Зеленський заявив, що «однозначно потрібне перезавантаження» в уряді, але настільки «серйозне», що воно «стосується не однієї людини». Про це він сказав коментуючи питання тоді ще ймовірного звільнення Валерія Залужного.

Згодом Зеленський заявив, що в разі продовження дефіциту коштів у бюджеті може зменшитися кількість міністрів і міністерств. Президент зазначив, що розмова з прем'єр-міністром про «перезавантаження» базується виключно на дефіциті грошей.

«Якщо дефіцит буде продовжуватися — ми будемо робити все, щоб інфраструктура управління держави — це не тільки про Кабмін — зменшувалася. Є такий формат — зменшення кількості міністрів, міністерств. Дешевше управління», — казав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кабінет міністрів
В тему