4 Березня 2024
Новини

У Польщі водій авто виїхав на тротуар: серед постраждалих — 6 українців

У Польщі водій авто виїхав на тротуар: серед постраждалих — 6 українців
У Щецині водій авто виїхав на тротуар, де врізався у пішоходів. 

Унаслідок цього постраждало 20 людей, серед яких — шість громадян України, - пише hromadske з посиланням на Gazetu Wyborczu та RMF24.

Подія сталася 1 березня на одному з найбільших та найбагатолюдніших перехресть Щецина. 33-річний водій Ford Focus раптово виїхав на пішохідний перехід, а потім на тротуар, де збив кількох людей. Очевидці стверджували, що автівка рухалась на великій швидкості.

Згодом водій намагався втекти з місця аварії, однак, виїхавши на зустрічну смугу, його автомобіль зіткнувся з іншими. Через це ще чотири людини зазнали поранень. 

За даними польської влади, загалом в аварії постраждали 20 людей віком від 5 до 62 років. Серед постраждалих є шестеро дітей і шестеро громадян України. Двоє постраждалих перебувають у критичному стані, ще четверо — у важкому.

Консул України у Гданську Олександр Плодистий у коментарі «Укрінформу» розповів, що серед постраждалих українців — чотири жінки й чоловік віком від 20 до 42 років, а також п’ятирічний хлопчик, у якого струс мозку. Життю громадян України зараз нічого не загрожує.

Місцева прокуратура проводить розслідування інциденту. Правоохоронці з'ясували, що водій автомобіля не був п'яним і не вживав наркотиків. Однак протягом чотирьох років він перебуває на психіатричному лікуванні. Як пише RMF24, 33-річний поляк виїхав на тротуар, бо злякався і йому здалося, що його хтось переслідує.

Зловмиснику висунули чотири звинувачення, серед яких замах на вбивство кількох людей, спричинення дорожньо-транспортної катастрофи, втеча з місця ДТП і завдавання тілесних ушкоджень. За це йому загрожує довічне позбавлення волі. Наразі чоловіка взяли під варту на три місяці.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, українці у польщі, аварія, дтп
В тему

Останні матеріали