4 Березня 2024
Новини

Побиття перехожих у Франківську: затримали одного причетного

Побиття перехожих у Франківську: затримали одного причетного
В Івано-Франківську затримали неповнолітнього, якого підозрюють у хуліганстві.

Про затримання зловмисника повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук. У мережі поширювали відео, як група людей нападали на випадкових перехожих і били їх.

За її словами, правоохоронці встановили учасників нападів, а також одну потерпілу жінку. Зловмисника доставили до управління поліції, де він дає свідчення з визнанням провини.

За його словами, до жодних політичних, громадських чи релігійних рухів він не належить, а свої дії він пояснив бажанням «хайпонути». Хлопець також заявив, що більшість ударів, які він та його спільники завдавали людям, «були імітовані».

В обласній поліції зазначили, що зараз з'ясовують місцеперебування другого фігуранта злочинів та особу третього. Онищук заявила, що на тлі цього інциденту в області провели нараду, на якій обговорили недопущення таких нападів у майбутньому.

«Такі вчинки є ганебними та абсолютно неприпустимими у нашому суспільстві. Винуватці мають бути покарані», — сказала голова ОВА.

Нагадаємо, в Івано-Франківську група молодиків нападала на людей на вулиці, б'ючи їх і знімаючи це на камеру. На відео, які поширювали в місцевих Telegram-каналах, видно, як молодики підходять до випадкових перехожих людей ззаду, завдають удару, а також використовують газові балончики. На деяких відео нападники б'ють навіть літніх людей.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України, тобто хуліганство. Винним загрожує до 7 років позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: івано-франківськ, поліція, Відео T1.ua, напад
В тему

Останні матеріали