1 Березня 2024
Новини

На Одещині четверо чоловіків обгорнулися термоковдрою, щоб їх не помітив тепловізор

На Одещині четверо чоловіків обгорнулися термоковдрою, щоб їх не помітив тепловізор
На Одещині прикордонники Білгород-Дністровського загону затримали чотирьох чоловіків призовного віку, які хотіли перетнути кордон, обгорнувшись ізотермічною ковдрою.

Про це повідомила Державна прикордонна служба. 

Щоб не потрапити в поле зору тепловізійного приладу, чоловіки вирішили обмотатися ізотермічною рятувальною ковдрою, яку закріпили на собі скотчем. Однак це не подіяло.

Помітивши прикордонників, чоловіки почали тікати, не реагуючи на неодноразові вимоги зупинитися. Зробили вони це лише після попереджувальних пострілів правоохоронців.

Затриманими виявилися жителі Київської, Дніпропетровської, Полтавської та Сумської областей. Маршрут руху вони відшукали через месенджери. Кажуть, що заплатили за це по-різному — від 3 до 8 тисяч доларів кожен.

На всіх чоловіків склали протоколи про адміністративні правопорушення за двома статтями КУпАП:

  • ч. 2 ст. 204-1 — незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України;
  • ст. 185-10 — злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця чи працівника ДПСУ або члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону. 

За цими статтями їм може загрожувати штраф, громадські або виправні роботи чи адміністративний арешт. Рішення щодо затриманих ухвалюватиме суд.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одеса, війна з Росією, прикордонники
В тему