28 Лютого 2024
Новини

На Закарпатті жінка звинувачує ТЦК у викраденні ексчоловіка

На Закарпатті жінка звинувачує ТЦК у викраденні ексчоловіка
Мешканка Закарпаття заявила, що представники Хустського ТЦК викрали та утримували у підвалі її ексчоловіка.

Про це вона розповіла «Суспільному» та місцевому виданню «Громада Закарпаття». Його начебто били, а згодом силоміць мобілізували попри те, що він має низку хвороб і частково паралізований.

За словами жінки, про викрадення її колишнього чоловіка вона дізналася в січні. Тоді в телефонній розмові він розповів їй, що 20 січня в місті Хуст його затримали представники ТЦК, «скрутили в машині» та силоміць мобілізували.

Згодом він вийшов на зв'язок уже 20 лютого. За його словами, нині він перебуває в одному з навчальних центрів на Львівщині та погано почувається.

У військкоматі в нього начебто відібрали військовий квиток та приписне свідоцтво. Крім того, за словами жінки, її чоловік не проходив військо-лікарську комісію, а її висновок про його придатність до служби у ТЦК підготували завчасно.

Крім того, його колишня дружина стверджує, що його тримали в підвалі та били попри те, що після перенесеного енцефаліту він має низку хвороб і частковий параліч правої частини тіла.

Жінка каже, що звернулася до правоохоронців та ТЦК, а також до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, однак досі не отримала жодної відповіді.

hromadske звернулося по коментар до Хустського районного центру комплектування та соціальної підтримки. Там нам сказали, що інформація, яку подають журналісти, ставить «багато питань до самого заявника, з чиїх слів була створена стаття, та до самої редакції (видання «Громада Закарпаття» — ред.), яка опублікувала статтю з дискредитацією ЗСУ».

У військкоматі також вважають, що журналісти мали провести «незалежне журналістське розслідування та надати правдиву інформацію».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: закарпаття, війна з Росією
В тему