28 Лютого 2024
Новини

В Одесі чоловік намагався вкрасти у волонтера $50 тисяч

В Одесі чоловік намагався вкрасти у волонтера $50 тисяч
В Одесі викрили чоловіка, який вчиняв розбійні напади на мешканців міста під виглядом правоохоронця та використовував підроблене службове посвідчення Служби безпеки.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому», коли він посеред вулиці напав на місцевого волонтера й погрожував йому зброєю. Під час «нальоту» фігурант намагався відібрати у потерпілого 50 тисяч доларів, які чоловік зібрав для українських бійців.

За даними слідства, фігурант майже місяць ретельно готувався до злочину. Він вивчав розпорядок дня й маршрути пересування волонтера. У день пограбування нападник під’їхав до помешкання потерпілого й дочекався, коли той вийде з будинку.

Відтак, як вказують в СБУ, грабіжник вдягнув балаклаву, дістав зброю й приставив її до голови чоловіка, вимагаючи віддати сумку з благодійними коштами.

Правоохоронці викрили злочинні наміри зловмисника ще на етапі підготовки нападу на волонтера. Це дозволило поетапно задокументувати незаконну діяльність фігуранта й затримати його.

Як встановило розслідування, затриманим є рецидивіст, який раніше вже відбував покарання за тяжкі злочини, зокрема розбій. «Наведення» на потенційних жертв він отримував через власні зв’язки у кримінальних колах або діставав інформацію з соцмереж.

У межах слідчих дій правоохоронці виявили у затриманого пістолет невідомого походження й гроші українських бійців, які він намагався вкрасти у потерпілого.

Фігуранту оголосили про підозру за ч. 4 ст. 187 (розбій, вчинений в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу. Йому загрожує до 15 років тюрми. Нині чоловік перебуває під вартою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одеса, війна з Росією, пограбування, сбу, волонтери
В тему

Останні матеріали