28 Лютого 2024
Новини

Розкрадання 3,6 млн грн на одязі та спорядженні для ТрО: в Києві викрили злочинну групу

Розкрадання 3,6 млн грн на одязі та спорядженні для ТрО: в Києві викрили злочинну групу
Злочинну групу, яка організовувала оборудки з одягом та спорядженням для однієї з бригад територіальної оборони Києва, викрили правоохоронці.

Військове майно незаконно списували, а потім продавали, - повідомили в Державному бюро розслідувань.

За даними слідства, загалом зловмисники викрали бронежилети, шоломи, зимові й літні комплекти одягу та взуття на щонайменше 3,6 мільйона гривень. Вкрадене зберігали на імпровізованому складі в одному з київських гаражів.

Під час обшуків правоохоронці виявили великі запаси речей, які підозрювані хотіли згодом продати через інтернет. Для цього вони зрізали бирки, які вказували, що майно належить ЗСУ. У схему були залучені військовослужбовці, які забезпечували списання військового майна, та цивільні, які продавали його.

Організатором був один із цивільних, який мав вплив на підконтрольних йому військових. Організатора та ще двох людей, зокрема військового, затримали під час продажу партії військового майна на суму понад 2 млн грн зі «знижкою» у майже 50%.

Організатору та учасникам оборудки повідомили про підозру у привласненні військового майна, організованому групою. Загалом проти них висунули звинувачення, передбачені ч. 3 і 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 410 Кримінального кодексу України.

Їм загрожує покарання до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дбр, київ, війна з Росією, Відео T1.ua
В тему