27 Лютого 2024
Новини

Сирський розробляє два плани подальшої війни

Сирський розробляє два плани подальшої війни
Над розробкою двох планів подальшої війни проти росії працює головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю CNN, - пише hromadske.

За його словами, якщо Україна отримає допомогу від США, то Сирський зможе почати відтісняти росію, а якщо ж ні — доведеться зосередитися лише на обороні.

«Люди будуть готові, але боєприпаси не будуть готові, бригади не будуть готові... не тільки до нашого контрнаступу, вони не будуть готові до оборони, до того, щоб залишатися сильними. Це буде дуже важко», — сказав Зеленський.

Президент також повідомив, що розмовляв зі спікером Палати представників Майком Джонсоном щодо пакета допомоги — і почувається оптимістично. Той, за словами глави української держави, сказав, що зробить усе, щоб підтримати Україну. Зеленський зазначив, що Джонсон розуміє, наскільки «героїчні наші люди, наші солдати і цивільні». 

«Якщо вони передумають, це буде великою проблемою для нас», — заявив президент.

Ситуація з допомогою від США

Законопроєкт передбачає 60 млрд доларів на підтримку України, 14,1 млрд доларів на безпекову допомогу Ізраїлю, 9,2 млрд доларів на гуманітарну допомогу та 4,8 млрд доларів на підтримку регіональних партнерів в Індійсько-Тихоокеанському регіоні. 

Це новий законопроєкт Сенату, запропонований після того, як республіканці 7 лютого заблокували ширшу пропозицію, що включала допомогу Ізраїлю, Україні та Тайваню й водночас передбачала зміни в захисті американського кордону та міграційної політики. Це був компроміс двох партій після місяців дискусій. Однак законопроєкт майже одразу зіткнувся з різкою опозицією з боку республіканців у Палаті представників. 

Напередодні голосування в Сенаті республіканці Палати представників запропонували власний пакет фінансування лише для Ізраїлю, без коштів для України та змін у політиці із захисту кордону. А втім, Палата представників не змогла ухвалити й окремий законопроєкт республіканців про надання допомоги лише Ізраїлю.

16 лютого Палата представників США пішла на перерву до 28 лютого, так і не ухваливши законопроєкт щодо фінансової допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, збройні сили україни
В тему