27 Лютого 2024
Новини

В Авдіївці залишилося близько 700 мешканців

В Авдіївці залишилося близько 700 мешканців
Покидати Авдіївку відмовилися близько 700 жителів.

Про це розповів інспектор відділу комунікацій Нацполіції в Донецькій області та учасник евакуаційного загону «Білий янгол» Павло Дяченко в етері «Радіо Свобода».

«Це не стовідсоткова інформація, але ми розуміємо, що приблизно 700 мешканців залишалися в Авдіївці», — каже поліціянт.

Дяченко зауважив, що до окупації поліційний екіпаж «Білих янголів» перебував у місті кожного дня — евакуйовував, допомагав і привозив гуманітарну допомогу. Тоді ніхто з місцевих відкрито не підтримував окупантів. 

«Ніхто особисто в очі не казав, що вони чекають, [що] вони за росію. Ні, просто хтось мовчки приймав гуманітарку або щось інше», — розповів він.

Окрім того, Дяченко прокоментував відео, яке поширює рф, де місцеві жителі нібито вітають окупацію. Каже, що це «не масове явище». До повномасштабного російського вторгнення в Авдіївці проживали близько 30 тисяч людей.

Нагадаємо, вночі 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що ухвалив рішення вивести підрозділи з Авдіївки, що на Донеччині, щоб уникнути оточення та зберегти життя і здоров’я військовослужбовців.

Командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський розповів, що військові вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції. Під час виходу деяка кількість бійців потрапила до російського полону.

За кілька днів до цього, 13 лютого, 110 окрема механізована бригада повідомила, що з Авдіївки вперше майже за два роки для відпочинку та ротації виведуть деякі її підрозділи, оскільки бригада вже не мала достатніх можливостей, щоб утримувати місто. Натомість у район Авдіївки терміново перекинули 3 окрему штурмову бригаду. У 3 ОШБр зазначали, що співвідношення сил у районі Авдіївки становило один до семи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, війна з Росією
В тему