24 Лютого 2024
Новини

Українці за два дні зібрали майже 300 млн на морські дрони для СБУ

Українці за два дні зібрали майже 300 млн на морські дрони для СБУ

На 35 морських дронів Sea Baby для Служби безпеки України за два дні збору грошей вдалося зібрати всю суму — 297 500 000 гривень.

Про це повідомила платформа United24.

СБУ наголосила, що дякує кожному українському бізнесу та кожному громадянину, які долучилися до збору.

«Саме завдяки морським дронам СБУ вже підірвала Кримський міст і "відмінусувала" 9 російських військових кораблів. А тепер ми будемо запалювати "бавовну" на морі ще яскравіше. Зробимо все, щоб кожна ваша гривня пішла на знищення окупантів! Потопимо їх разом», — заявили спецслужбовці.  

Як уточнив співзасновник monobank Олег Гороховський, збір вдалося закрити за 36 годин. За його словами, понад 30 українських бізнесів переказали гроші. Водночас точну кількість людей, що долучилися до збору, організатори наразі не називали. А проте Гороховський розповів, що серед благодійників був анонімний донор, який надіслав 10 млн гривень для закупівлі Sea Babies. 

Нагадаємо, організатори збору повідомляли, що за внесок від 100 гривень можна виграти одну з 35 карток, на яких лежить по 100 000 гривень, а за внесок від 1000 гривень — картку, на якій лежить мільйон гривень.Також за внесення 8,5 мільйона гривень можна дати одному з човнів Sea Baby ім'я. Наразі заброньовані принаймні чотири човни.

Про збір

Платформа United24, monobank та блогери Сергій Стерненко й Ігор Лаченков оголосили спільний великий збір на морські дрони Служби безпеки України Sea Baby.

Надводні безпілотні ударні човни Sea Baby («Морський малюк») — розробка СБУ. Як зазначається, у 2022-2023 роках морські дрони уразили 9 російських суден, а також Кримський міст. Дрон Sea Baby здатен нести 850 кілограмів вибухівки, розганятись до 90 км/год і долати відстань 1000 кілометрів. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, сбу, гроші
В тему

Останні матеріали