23 Лютого 2024
Новини

Польські фермери вмикають сирену, коли повз проїжджає авто з України

Польські фермери вмикають сирену, коли повз проїжджає авто з України
Коли повз проїжджає транспорт з України, польські фермери, які протестують на кордоні, вмикають звук, подібний до сирени повітряної тривоги.

Це у коментарі hromadske підтвердив керівник громадської організації «Перевізники західного регіону» Віталій Коценко.

Раніше у медіа стверджували, що такі заходи польські фермери застосовують, зокрема, на пункті пропуску «Ягодин — Дорогуськ».

За словами Коценка, гуманітарні вантажі перетинають кордон безперешкодно і їх зупиняють лише для перевірки документів. Водночас транспорт з іншим вантажем пропускають лише по одному на годину. 

Він також каже, що після заяви польського прем'єра Дональда Туска про внесення прикордонних переходів з Україною до об'єктів критичної інфраструктури, мітинги польських фермерів мали б заборонити, але цього досі не відбулося.

Водночас, стверджує він, «вже є рухи від влади», зокрема пропозиція українського президента Володимира Зеленського зустрітися з урядом Польщі на кордоні, «тому є позитив».

Нагадаємо, 11 лютого в польському Дорогуську, що на кордоні з Україною, після оформлення до Польщі в’їхали три вантажівки, якими керували громадяни України. Польські фермери, які проводять на кордоні акції протесту, заблокували їм рух, а потім відкрили запломбовані причепи, через що частина зерна висипалася на дорогу.

Згодом 20 лютого польські аграрії перекрили залізницю поблизу пункту пропуску «Медика — Шегині» та знову висипали українське зерно з вантажного вагона. Сьогодні, 23 лютого, невідомі відкрили українські зерновози на залізничній станції «Дорогуськ» у Польщі, через що сільгосппродукція утретє висипалася на землю. Крім того, на плакаті одного з протестувальників, російського президента володимира путіна закликали «розібратися з Україною та Брюсселем».

Після цього влада Польщі заявила, що протестний рух фермерів на кордоні з Україною намагаються захопити російські агенти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, акція протесту
В тему

Останні матеріали