23 Лютого 2024
Новини

На кордон із Польщею вивезли розстріляну українську сільськогосподарську техніку

На кордон із Польщею вивезли розстріляну українську сільськогосподарську техніку
У пункті пропуску «Краківець — Корчова» українські фермери розмістять сільськогосподарську техніку, пошкоджену або знищену російськими військами.

Про це повідомило Мінагрополітики.

Цією акцією українські аграрії хочуть показати польським протестувальникам, у яких умовах зараз працюють фермери в Україні. Розстріляна сільгосптехніка перебуватиме на кордоні до кінця березня. 

До кордону привезли розстріляні трактори, обприскувач, вантажівку ГАЗ-53 і комбайни з деокупованих територій Херсонської області.

Трактор К-701 наданий підприємством, яке розташовується на території Білозерської селищної громади. Господарство було в окупації з березня по листопад 2022 року. окупанти знищили фактично всю техніку та вкрали урожай. Від російських обстрілів на території підприємства залишилися лише руїни й вирви від снарядів. За даними Мінагро, прямі збитки цього підприємства становлять близько 5 мільйонів євро. 

Окрім того, українські фермери наголошують, що борються за врожай ціною свого життя. У 2023 році лише в Херсонській області, на деокупованих територіях, на російських мінах підірвалися 20 аграріїв, п’ятеро загинули. 

Загалом, за даними Світового банку, український аграрний сектор за два роки повномасштабної війни зазнав понад 80 мільярдів доларів прямих збитків і втрат. Найбільшою категорією збитків є пошкоджена та знищена сільськогосподарська техніка на 5,8 мільярда доларів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, війна з Росією, акція протесту, економіка
В тему