23 Лютого 2024
Новини

Сім'ю вбила ракета рф: на Одещині попрощалися із захисником

Сім'ю вбила ракета рф: на Одещині попрощалися із захисником
На Одещині в селищі Авангард в останню путь провели військовослужбовця Юрія Глодана (Набата), який пішов на фронт після втрати родини.

Про це повідомили в Авангардській селищній раді. Дружина, теща та 3-місячна донька Юрія загинули 23 квітня 2022 року внаслідок влучання російської ракети в будинок.

Юрій Глодан народився 23 січня 1992 року в місті Генічеськ Херсонської області. У 2008 році вступив у Національний університет «Одеська юридична академія», де за час навчання знайшов собі майбутню дружину Валерію.

Чоловік іще під час навчання розпочав кар’єру в юридичній компанії, проте покликання Юрія було зовсім в іншому — кондитерці. Разом із дружиною він планував відкрити власну справу — магазин-пекарню.

4 січня 2022 року в сім’ї Глоданів народилася донька Кіра, яку через 52 дні вбила росія. Так, 23 квітня був черговий ракетний обстріл України, попри це сім’я готувалася до святкування Великодня.

«Юрій виходить по продукти до магазину. Але повертатися вже було нікуди… Ракета влучає у квартиру, де перебувала дружина Валерія, донька Кіра та теща Людмила. У той день Юрій втрачає все найдорожче, що було в його житті», — вказали в сільраді.

Після цього Юрій, не маючи початкової військової освіти, доклав максимум зусиль до самопідготовки, щоб потрапити до 3 окремої штурмової бригади Збройних сил України.

Зі спогадів його побратимів: «Цей воїн — справжній штурмовик, який без сумніву і вагань ішов у бій і завжди бездоганно виконував бойові завдання… Досконало володів своєю зброєю та був одним із кращих стрільців у роті».

Відтак 12 вересня 2023 року під час звільнення Андріївки поблизу Бахмута Юрій був у складі штурмової групи. На зайнятих позиціях вони зачищали територію, коли потрапили під мінометний обстріл.

Попри отримане поранення, Юрій допомагав побратиму з евакуацією та зазнав другого поранення, яке було несумісне із життям. У Юрія залишилися батьки й молодша сестричка.

Поховали Юрія поруч із його дружиною Валерією, донькою Кірою і тещею Людмилою на цвинтарі в селищі Авангард.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одеса, війна з Росією
В тему