22 Лютого 2024
Новини

На Львівщині судитимуть двох працівників військкомату, які катували людей

На Львівщині судитимуть двох працівників військкомату, які катували людей
На Львівщині завершили досудове розслідування щодо катування та незаконного позбавлення волі чотирьох чоловіків у Самбірському районному Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

У вересні 2023 року до соцмереж потрапило відео побиття двох чоловіків у приміщенні ТЦК. Мешканці Харкова та Кривого Рогу потрапили до військкомату після того, як намагалися незаконно перетнути кордон із Польщею. Їх затримали прикордонники й доправили до військкомату для постановки на військовий облік.

Згодом слідство з’ясувало, що у приміщенні військкомату незаконно утримували ще двох чоловіків, затриманих на кордоні. Там їх змушували «добровільно» пройти військово-лікарську комісію для подальшої мобілізації. Одного з потерпілих утримували в приміщенні військкомату 10 днів, двох громадян — 7 днів, четвертого — 2 дні.

Військовослужбовець-водій центру бив чоловіків, погрожуючи зброєю. Робив він це під «наглядом» керівника — заступника начальника одного з відділів.

Заступника начальника Самбірського РТЦК та СП обвинувачують у неприпиненні кримінального правопорушення, що вчиняється підлеглим (ч. 4 ст. 426 КК України), а військовослужбовця-водія — у катуванні та незаконному позбавленні волі (ч. 2 ст. 146 та ч. 1 ст. 127 КК України).

Обох військовослужбовців уже звільнили з Самбірського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки — вони зараховані у резерв ЗСУ.

Обвинувальні акти правоохоронці скерували до суду. Заступнику начальника загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років, а водію — до 6 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, війна з Росією, військкомат, суд
В тему