21 Лютого 2024
Новини

Напад у Німеччині на українських баскетболістів: у лікарні помер другий підліток

Напад у Німеччині на українських баскетболістів: у лікарні помер другий підліток
У лікарні 20 лютого помер український баскетболіст Артем Козаченко, якого ножем поранили німецькі підлітки. 

Раніше від нападу загинув його товариш Володимир Єрмаков, - повідомили на Instagram-сторінці баскетбольного клубу ART Giants, за який виступав Артем.

Після поранення Артем перебував у реанімації. Проте останніми днями його стан різко погіршився, через що лікарі не змогли врятувати юнака.

«Артем був невіддільною частиною нашої команди NBBL U-19. Ми глибоко шоковані, сумуємо і прощаємося ще з одним великим баскетбольним талантом із наших лав», — написав клуб.

Нагадаємо, в Німеччині ввечері 11 лютого вбили 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова. На нього та його друга Артема Козаченка напали з ножем.

Наступного дня поліція Німеччини затримала двох підлітків за підозрою в смертельному нападі. Там зазначали, що напад відбувся після сварки між двома групами молодиків на автобусній зупинці у місті Обергаузен. Згодом сварка переросла в бійку, під час якої нападники застосували ніж.

Зловмисники втекли з місця злочину непоміченими. Однак пізніше поліція змогла їх затримати. Ними виявилися 15-річний німець-турок із Гельзенкірхена та 14-річний німець-грек із Герне. Обидва вже потрапляли в серйозні кримінальні справи. Їх затримали за місцем проживання й оголосили підозру.

Як пише Bild, 15-річний нападник завдав двом українцям загалом дев’ятьох ударів ножем у грудну клітку та живіт. Наразі розслідування триває.

16 лютого поліція затримала ще трьох підозрюваних у вбивстві українських баскетболістів — 14-річного німця-грека, якого відпустили раніше через брак доказів, та 14-річного і 15-річного сирійців з Гельзенкірхена. Хлопці вважаються підозрюваними у спільному вбивстві, замаху на вбивство та завдаванні тяжких тілесних ушкоджень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: німеччина, українці, вбивство, спорт
В тему

Останні матеріали