19 Лютого 2024
Новини

На росії націоналізували кондитерську фабрику Порошенка

На росії націоналізували кондитерську фабрику Порошенка
Кондитерську фабрику Roshen, яка належить колишньому президенту України Петру Порошенку та його сину Олексію, ухвалив націоналізувати суд у російському Липецьку.

Про це пише hromadske з посиланням на пропагандистське видання ТАСС.

Крім акціонерного товариства «Липецька кондитерська фабрика "Рошен"», у росії також націоналізують липецьке ТОВ «Рошен».

У дохід росії також віддали частки гендиректора кондитерського підприємства Олега Казакова у статутному капіталі товариства «Рошен». Йому та Порошенкам заборонили вести будь-яку діяльність на території росії, пише «Настоящее время».

Утім, рішення суду ще можна оскаржити.

Коли у 2014 році Петро Порошенко став президентом України, він обіцяв продати Липецьку фабрику, утім так і не зробив цього. Навесні 2017 року Слідчий комітет росії заарештував рахунки фабрики у справі про шахрайство. Тоді ж виробництво на фабриці зупинили, а 700 працівників звільнили, залишивши тільки технічний персонал та охоронців.

Сам Порошенко стверджував, що через арешт фабрику не можна було продати, передавав Укрінформ. За словами експрезидента, це зробили навмисно, щоб дати українській опозиції «підстави звинувачувати» його в наявності бізнесу в росії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: росія, петро порошенко
В тему