19 Лютого 2024
Новини

На Харківщині Зеленський відвідав командний пункт 14-ї бригади

На Харківщині Зеленський відвідав командний пункт 14-ї бригади
У батальйонному командному пункті 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, яка виконує бойові завдання з оборони Куп'янська, побував президент Володимир Зеленський.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

У командному пункті Зеленський заслухав доповідь командира бригади, підполковника Олексія Трубнікова про оперативну ситуацію на ділянці фронту. Комбриг також розповів президенту про досвід застосування дронів різних типів та про особливості боротьби з ворожими безпілотниками за допомогою систем РЕБ.

Окремо вони обговорили забезпечення підрозділів технікою, боєприпасами та інші актуальні потреби воїнів.

Зеленський поспілкувався з військовими та нагородив захисників, які відзначилися під час захисту незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

Зокрема, звання Героя України та орден «Золота Зірка» отримав полковник Олег Апостол родом з Івано-Франківщини, який із 2008 року служить у Десантно-штурмових військах, а нині командує 95 окремою десантно-штурмовою бригадою ЗСУ. Він із 2014 року захищав Україну на сході, а у 2022-му брав участь в обороні та звільненні населених пунктів у Миколаївській області. З кінця 2022 року підрозділи під керівництвом Олега Апостола здійснюють успішні оборонні та штурмові дії в Донецькій, Харківській та Луганській областях.

Також президент вручив відзнаку «Хрест бойових заслуг» полковнику Олександру Луценку.

Крім того, захисники отримали ордени Богдана Хмельницького III ступеня та «За мужність» II–III ступенів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: харків, війна з Росією, Волинь
В тему

Останні матеріали