19 Лютого 2024
Новини

Розпочали розслідування щодо розстрілу українських полонених в Авдіївці та Веселому

Розпочали розслідування щодо розстрілу українських полонених в Авдіївці та Веселому
Через розстріли беззбройних українських військовополонених в Авдіївці та Веселому Донецька прокуратура розпочала розслідування.

Про це йдеться в повідомленні прокуратури.

Мовиться про два випадки. Перший стосується імовірного розстрілу шістьох українських оборонців на позиції «Зеніт» в Авдіївці. П’ятеро з них були важкопоранені й чекали на евакуацію. 

Другий імовірний розстріл стався поблизу села Веселе Бахмутського району. На записі з камери дрона видно, як під час штурму українських позицій російський військовий стріляє впритул спочатку в одного захопленого у полон українського військовослужбовця, а потім у другого. Далі окупант добиває їх з автомата.

Кримінальні провадження розпочаті за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. Це частина 2 статті 438 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

Досудове розслідування проводить Головне управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Правоохоронці наголосили, що вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полон, донецьк, прокуратура
В тему

Останні матеріали