19 Лютого 2024
Новини

окупанти розстріляли двох українських військовополонених

окупанти розстріляли двох українських військовополонених

У смузі відповідальності Оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» двох українських військовополонених зранку18 лютого розстріляли російські військовослужбовці.

Про це повідомила пресслужба Сухопутних військ ЗСУ.

«росіяни вкотре показали своє ставлення до МГП, розстрілявши двох українських військовополонених», — написали там.

Крім того, проєкт DeepState стверджує, що окупанти розстріляли усіх шістьох полонених українських воїнів на позиції «Музей» (на «Зеніті) в Авдіївці. Бійців з відео, яке поширили росіяни, впізнали їхні побратими. На кадрах розстріляні тіла лежать у приміщенні Гаража №1.

Рідні деяких захисників, яких не евакуювали з позиції «Зеніт», впізнали тіла військових на відео, яке поширили росіяни, пише «Слідство.Інфо».

Івана Житника з позивним Джанго впізнала сестра Катерина — за одягом і пляшкою з водою, яку він тримав в руках, коли вона говорила з ним через відеозв?язок. Андрія Дубницького з позивним Байрактар, який залишався на позиції разом з іншими пораненими, впізнала за татуюванням дружина. Георгія Павлова з позивним Панда впізнала мама.

Журналісти «Слідства.Інфо» звернулися по коментар у пресслужбу 110 окремої механізованої бригади. Там відповіли, що потрібно перевіряти інформацію.

«Я не можу ні підтвердити, ні заперечити, треба перевірка, верифікація. Штатний розпис — це інформація для службового користування, в мене немає доступу до цієї інформації… Я бачив це відео, але якби це була правда, росіяни вже з цього розігнали б істерику, що ми кинули поранених. Це можуть бути хлопці з іншої позиції, інших місць, іншого часу», — відповіли там.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полон
В тему

Останні матеріали